Spruitjes stamppot met gerookte kip

Details

Gerecht

Hollands

Bereiding

20 min.

Kooktijd

20 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

Met groentechips voor een knapperige bite.

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
    1 kg spruiten
    200 ml half volle melk
    200 g gerook te kipreepjes (duoschaal koelvers)
    50 g boter
    I el dijonmosterd
    50 g groentechips (zak 100 g. AH Biologisch)
    pureestamper

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min beetgaar. 
  • Verwarm de melk in een steelpan Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de spruiten en kipreepies erdoor.
  • Voeg de melk, boter en mosterd toe. schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de groentechips.

Nutrition Facts

Serving Size2g


Calories545

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 25g 39%
    • Saturated Fat 17g 85%
    • Trans Fat 8g
  • Sodium 17mg 1%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 69g 23%
    • Dietary Fiber 15g 60%
  • Protein 21g 42%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.