Pittige Hongaarse Goulash met gegrild Turks brood

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

120 min.

Kooktijd

90 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een pittige Hongaarse goulash met gegrild Turks brood, frisse yoghurt dip en een salade van rode kool.

Ingrediënten

  • Voor de Goulash
    600 gr runderlappen (goed doorregen)
    100 gr spekblokjes
    2 grote uien
    2 tenen knoflook
    1 rode peper
    3 tomaten
    1 el komijn
    1 el paprikapoeder
    1,5 el gerookte paprikapoeder
    4 paprika’s in lange repen gesneden
    750 ml runderbouillon
    2 blaadjes laurier
    2 el tijm
    1 tl karwijzaad (optioneel)
    3 aardappelen

  • Voor het Turks brood
    1 turks brood
    • olijfolie
    • peper

  • Voor de yoghurt dip
    200 ml griekse yoghurt
    2 el tahin
    10 blaadjes munt
    • rasp van 1 citroen
    • zout en peper

  • Voor de salade van rode kool
    200 gr gesneden rode kool
    50 ml rode wijnazijn
    50 gr bruine suiker
    • olijfolie
    • zout en peper
    • handje fijngehakte amandelen

Bereiding

  • Snijd de uien en knoflook en bak ze aan met de spekblokjes. Snijd het vlees en bak het aan (even in aparte koekenpan). Voeg de specerijen toe en daarna de bloem.
  • Voeg daarna de tomaten toe en bak alles goed aan. Doe vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes erbij. Laat dit minimaal 90 minuten koken. Als het kan langer.
  • Als het vlees zacht geworden is, snijd je de tomaat, paprika en aardappels fijn. Voeg alles toe en kook het dan tot de aardappels gaar zijn. Breng het goed op smaak met zout en peper.
  • Snijd het brood door en smeer er olijfolie op. Strooi er dan wat peper op. Gril het brood boven het vuur.
  • Voor de yoghurt dip meng je de yoghurt met de tahin. Snijd de munt fijn en voeg het aan de yoghurt toe met wat rasp en sap van de limoen. Maak af met zout en peper.
  • Voor de salade van rode kool meng je de rode kool met de azijn, suiker, olijfolie en zout en peper. Knijp er goed in en laat het even 10 minuten marineren.
  • Giet het sap af en leg de salade in een kom. Hak de amandelen en strooi ze over de salade.