Pompoenbrood

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

30 min.

Kooktijd

50 min.

Menu

Dessert

Personen

10

Pompoenbrood, een beetje de herfstversie van het bananenbrood. 

Ingrediënten

  • 450 gr bloem
    450 gr pompoen
    3 eieren
    50 ml melk
    1 zakje backin bakpoeder (16 g.)
    200 gr lichte basterdsuiker
    3 el olijfolie
    1 tl vanille extract of 2tl custardpoeder
    pompoenpitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in stukjes en kook ze tot puree.
  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar.
  • Doe dan de melk, eieren, olijfolie, pompoen en vanille extract erbij en meng dit goed door elkaar.
  • Maak bakpapier nat en verfrommel het. Nu gaat het makkelijker in het bakblik (de kleine).
  • Doe het beslag in de vorm en bak het pompoenbrood gaar in ongeveer 50 minuten. Controleer met een (cake/sate)prikker of het pompoenbrood goed gaar is.
  • Lekker met slagroom of kweeperenjam!