Details
Gerecht
Taarten en lekkernijen
Bereiding
30 min.
Kooktijd
50 min.
Menu
Dessert
Personen
10
Pompoenbrood, een beetje de herfstversie van het bananenbrood.
Ingrediënten
450 gr bloem
450 gr pompoen
3 eieren
50 ml melk
1 zakje backin bakpoeder (16 g.)
200 gr lichte basterdsuiker
3 el olijfolie
1 tl vanille extract of 2tl custardpoeder
pompoenpitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in stukjes en kook ze tot puree.
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar.
- Doe dan de melk, eieren, olijfolie, pompoen en vanille extract erbij en meng dit goed door elkaar.
- Maak bakpapier nat en verfrommel het. Nu gaat het makkelijker in het bakblik (de kleine).
- Doe het beslag in de vorm en bak het pompoenbrood gaar in ongeveer 50 minuten. Controleer met een (cake/sate)prikker of het pompoenbrood goed gaar is.
- Lekker met slagroom of kweeperenjam!