Details
Gerecht
Kip
Bereiding
15 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.
Ingrediënten
160 g pancetta
25 g ongezouten roomboter
800 g kastanjechampignons
1½ kruidenbouillontablet
2 el castelino gedroogd eekhoorntjesbrood
700 ml kokend water
250 g risottorijst
200 g crème fraîche/kookroom
7.5 g verse peterselie
50 g Parmigiano Reggiano-poederDit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur.
- Doe ondertussen de bouillontabletten en gedroogde paddenstoelen met het kokende water in een kom en laat de bouillon oplossen. Voeg de risotto toe aan het spek en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.
- Verdeel het mengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. terug in de oven.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de risotto uit de oven, meng de kaas en 3/4 van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie.
Nutrition Facts
Serving Size4g
Calories660
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
35g
54%
- Saturated Fat 20g 100%
- Sodium 1520mg 64%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
59g
20%
- Dietary Fiber 4g 16%
- Protein 25g 50%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.