Details
Gerecht
Kip
Bereiding
15 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een zelfverzonnen gerecht van Jacqueline.
Ingrediënten
kipfilet 5 à 600 gr
1 bloemkool
1 teen knoflook
1 hete peper
1 koolrabi
tauge 250 gr
kokosmelk 400 ml
koriander
kerriepoeder
komijn
gemberpoeder
cashewnoten
peper
zout
olijfolie
rijst
sambal batjak
sesamzaad
Bereiding
- Kook de rijst.
- Snijd de kip in stukjes en bak ze bruin met peper en zout in koekenpan.
- Schil en snijd de koolrabi in stukjes.
- Snijd de hete peper en knoflook. Deze met olijfolie in de hapjes pan aanfruiten.
- Koolrabi, kruiden, kokosmelk toevoegen.
- Snijd kleine roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de pan.
- Doe ook de kip erbij en laat 10 minuten zacht koken. Schep het af en toe om.
- Cashewnoten toevoegen.
- Tauge wassen en uit laten lekken. Zo laat mogelijk toevoegen.
- Opdienen met sesamzaad en sambal batjak.