Spruitentaart met zoete aardappel en geitenkaas 

Details

Gerecht

Vegan

Bereiding

15 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een heerlijk herfstgerecht en hartverwarmend lekker!

Ingrediënten

  • 1 zak spruiten (400 g)
    1 rol vers quiche- en taartdeeg (Tante Fanny)
    1 grote zoete-aardappel (600 g+)
    1 pak geitenkaasschijfjes naturel (125 g)
    50 g ongebrande en ongezouten pecan- of walnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C (3D hetelucht)
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruiten 6 min. en giet af.
  • Rol het taartdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
    Verdeel de zoete-aardappelpuree over het deeg, maar laat 3 cm aan de rand vrij. 
  • Verkruimel er de helft van de geitenkaas over. Verdeel er de spuiten over en duw ze een beetje in de puree. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over en verdeel de noten over de vulling.
  • Vouw de rand van het deeg over de vulling en bak de taart 30 min. in het midden van de oven.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories642

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 36g 56%
    • Saturated Fat 16g 80%
  • Sodium 16mg 1%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Protein 15g 30%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.