Moules-frites

Details

Gerecht

Vis

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

10 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Servings

2

Gemakkelijk te maken in een grote portie. Enjoy your meal! 

Ingrediënten

  • 1 zak mosselen van 2 kg
    25 g boter of olijolie
    1 ui, in ringen
    1 prei, in ringen
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    1/4 bos bladselderie, fijngehakt
    zeezout
    peper, vers gemalen
    1 dl droge witte wijn
    2 eetlepels mosterd
    2 eetlepels azijn

Bereiding

  • Spoel de mosselen onder stromend water schoon en verwijder zonodig baardresten van de mosselen. Verwijder openstaande exemplaren en leg de mosselen op een vergiet.
  • Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin ui, prei, knoflook en bladselderie tot de groenten geslonken zijn. Voeg zout, peper en witte wijn toe. Laat het geheel aan de kook komen.
  • Doe zoveel mosselen in de pan dat deze nog gesloten kan worden. Kook de mosselen op hoog
    vuur gedurende ongeveer 8 minuten. Wanneer de schelpen open staan zijn de mosselen gaar. Herhaal deze handeling tot alle mosselen gekookt zijn.
  • Serveer de gekookte mosselen in grote schalen. Laat het vocht even inkoken en schenk dit over de mosselen. Geef er stokbrood en een kannetje met een mengsel van mosterd en azijn bij. Ook lekker met patat!