Lunchsalade met geitenkaas, bietjes en avocadocrème

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

60 minuten

Kooktijd

55 minuten

Menu

Salade

Servings

4

Een geitenkaas salade bomvol appel, walnoten, rode bietjes, een smeuïge avocadocrème en lekkere toppings.

Ingrediënten

  • VOOR DE AVOCADOCRÈME
    2 avocado’s
    1 citroen
    1 teen knoflook
    4 druppels tabasco
    • zout
    • peper

    VOOR DE BIETENSALADE
    4 gekookte rode bieten
    1 zure appel
    1 rode ui
    50 g walnoten
    30 ml aceto balsamico
    100 ml olijfolie
    1 tl mosterd
    • zout
    • peper

    BENODIGDHEDEN
    • kom
    • snijplank

    VOOR DE GEITENKAASROLLETJES
    200 g geitenkaas
    75 g pistachenootjes zonder dop
    50 g gedroogde cranberry’s / rozijnen

    VOOR DE DECORATIE
    1 appel
    • tuinkers

Bereiding

  • Bietjes van te voren koken. 55 minuten.
  • Haal de avocado uit de schil. Voeg wat citroensap toe. Doe wat zout op de knoflook en pureer de knoflook. Voeg de tabasco toe. Je kunt eventueel nog peper toevoegen op smaak. Prak alles met een vork of met staafmixer.
  • Snijd de rode ui, appel en de rode biet brunoise, in kleine blokjes. Hak de walnoten en roer alles door elkaar. Voeg de balsamico, olijfolie, mosterd en een klein beetje peper en zout toe. Roer dit goed door.
  • Maak een rolletje van de geitenkaas. Hak de pistache en de cranberry’s. Rol de kaas door de pistache en snijd plakjes van 2 cm dik.
  • Voor de appelrolletjes snijd je de appel in dunne plakjes. Voeg hier wat citroensap aan toe. Rol de plakjes op. Serveer de salade met wat avocado crème op het bord. Schep hier de bietensalade op. Werk het geheel af met de geitenkaas en de appelrolletjes. Leg hier nog een paar plakjes tuinkers bovenop.