Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Menu
Soep
Servings
2
Eenvoudig basisrecept voor lekkere verse broccolisoep
Ingrediënten
ui
vocht van broccoli
stengels van broccoli
paar roosjes broccoli
groentebouillonblokje
peper, zout en kerrie
verse bieslook of bosui om te garneren
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten.
- Voeg het vocht toe waar je de broccoli in hebt gekookt.
- Schil de harde buitenkant van de stengels en snijd het in stukken van een 1 cm.
- Doe dit samen met 1 groentebouillonblokje in de pan en breng het aan de kook (15 min).
- Breng op smaak met kerrie, peper en zout.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door of de helft van de kookroom. Serveer de broccolisoep met wat extra crème fraiche of kookroom en verse bieslook of bosui.