Nasi van bloemkoolrijst met crispy tofu

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

Een lekkere, gezonde koolhydraatarme maaltijd, in een handomdraai op tafel staan.

Ingrediënten

  • 280 g stevige tofu
    2 el olie
    1 el sojasaus
    1 el maizena
    1 bloemkool in roosjes
    zout en peper
    3 lente-uitjes in dunne ringen
    1 wortel fijngehakt
    2 teentjes knoflook geperst
    120 g doperwten diepvries
    1 tl sesamolie
    4 el zoete chilisaus
    handvol korianderblaadjes

Bereiding

  • Bedek een snijplank met een laag keukenpapier en leg er de tofu in een
    enkele laag op. Bedek met een laag keukenpapier en leg er iets zwaars op,
    zoals een pan gevuld met water of een andere snijplank met wat blikken erop.
    Laat 10- 30 minuten staan, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.
    Snijdt de tofu in blokken.
  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder
    het keukenpapier en meng de tofu in een kom met ½ el olie en ½ el sojasaus.
    Bestrooi met de maizena en meng alles door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de tofu over en bak
    ca. 20 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijdt de lente-ui, knoflook en wortels.
  • Vermaal intussen de bloemkool (schijf R/G2 en R/G4) in een keukenmachine tot fijne korrels die
    op rijst lijken. Verhit ½ el olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de helft
    van de bloemkoolrijst met een snuf zout 3-4 minuten in tot de korrels licht-
    bruin kleuren. Schep de bloemkoolrijst op een schaal. Herhaal met ½ el olie en
    de rest van de bloemkoolrijst. Schep deze ook op de schaal en houd apart.
  • Verhit ½ el olie in de wok en fruit er de lente-ui, de wortel en de knoflook
    in 2-3 minuten zacht in. Voeg de doperwten toe en bak 2 minuten verder tot ze
    warm en zacht zijn. Doe de bloemkoolrijst terug in de wok, schep alles goed
    door elkaar en verwarm kort. Haal van het vuur en breng de nasi op smaak
    met ½ el sojasaus, de sesamolie, zout en peper. Verdeel de nasi over 3 borden.
    Leg er de tofu bovenop en maak af met de chilisaus en de koriander.

Nutrition Facts

3 servings per container


Calories241

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 9g 14%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 23g 8%
      • Protein 12g 24%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.