Kapucijners met ontbijtspek, ui en champignons

Details

Gerecht

Kapucijners

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2+

Makkelijk recept met piccallily en augurken!

Ingrediënten

  • 1 liter pot kapucijners of velderwten
    2 uien in ringen gesneden
    400 g. dobbelsteentjes ontbijtspek
    200 g. champignons
    verse peterselie of bieslook

Bereiding

  • Bak de spekblokjes uit in weinig olie totdat ze goudgeel zijn.
  • Schep de spekjes uit de pan en fruit in de braadvocht de uien en champignons.
  • Verwarm de kapucijners / velderwten in een pan en laat ze uitlekken als ze warm zijn.
  • Schep de uien, champignons, spek en kapucijners / velderwten door elkaar en laat ze even goed doorwarmen.
  • Strooi er voor het serveren wat verse peterselie plukjes / bieslook over en serveer er wat piccalily en augurkjes bij.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories635

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 37g 57%
    • Saturated Fat 14g 70%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 40g 14%
    • Protein 29g 58%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.