Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 min.
Kooktijd
30min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Roerbak de broccoli met biefstukpuntjes, gezouten pinda’s, zoete aardappelfrietjes en een frisse yoghurt-munt dip. Binnen dertig minuten aan tafel!
Ingrediënten
Voor de roerbak
300 g biefstuk
500 g broccoli
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 el sesamzaadjes
1 tl sesamolie
1 el gembersiroop
2 el sojasaus
1 spaanse peper
4 el gezouten pinda’sVoor de frietjes
Airfryerfrietjes van Aviko of
Roseval aardappeltjes
gerookte paprikapoeder
kerriepoeder
zeezoutVoor de yoghurt-munt dip
5 el Griekse yoghurt
4 blaadjes munt
1 snuf zout
Bereiding
- Warm de Airfryer alvast op.
- Kook of blancheer (2-4 min.) de brocolli kort.
- Hak de tenen knoflook en snijd de rode ui en Spaanse peper in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes en verhit een wok met de sesamolie en wok hierin de broccoliroosjes in ongeveer 4 min beetgaar.
- Snijd ondertussen de biefstuk in kleine stukjes en voeg deze toe aan de nog hete wok. Wok de biefstuk kort en blus het af met de sojasaus en gembersiroop. Voeg de knoflook, ui en Spaanse peper toe, roer om en doe de broccoli weer terug in de wok.
- Bak ondertussen de frietjes in de Airfryer.
- Maak ondertussen de yoghurt-munt dip. Snijd de munt fijn er roer dit door de yoghurt met een klein snufje zout.