Details
Gerecht
Hoofdgerecht
Bereiding
50 minuten
Kooktijd
130 minuten
Menu
Vlees
Porties
4
Heerlijke Zwolsche Stoof met aardappelpuree of een stuk vers brood.
Ingrediënten
1 kg rundvlees (stoofvlees, in blokjes gesneden)
2 uien (grof gesneden)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 wortelen (in plakjes)
250 g champignons (in kwarten)
500 ml runderbouillon
250 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels olie (olijfolie of zonnebloemolie)
Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak het rondom bruin. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Voeg de gesneden uien en knoflook toe aan de pan. Bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de wortelen en champignons toe en bak nog eens 5 minuten mee.
- Doe het rundvlees terug in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de rode wijn en runderbouillon in de pan. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofvlees ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe door en controleer of er voldoende vocht in de pan blijft.
- Verwijder de laurierblaadjes en het takje tijm. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Zwolsche Stoof met aardappelpuree of een stuk vers brood.
- Kooktips:
– Voor extra smaak kun je ook een beetje gerookt paprikapoeder of een scheutje balsamicoazijn toevoegen.
– Deze stoofpot is ook heerlijk om een dag van tevoren te maken; de smaken trekken dan nog beter in!