Zuurkooltaart

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

40 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een winterse zuurkooltaart.

Ingrediënten

  • BODEM
    1 quiche- en taart deeg van tante Fanny 32cm

  • ZUURKOOL
    2 grote uien
    1 teentje knoflook
    250 g champignons
    olijfolie
    200 g zuurkool
    zout en peper
    500 g mager rundergehakt
    1/2 el kerriepoeder
    1 tl koriander
    1 klein blikje tom. puree
    1/8 liter zure room
    4 eieren
    1 el paneermeel
    peterselie
    bieslook

  • GROENTE
    Ruckola of veldsla

  • SAUS
    200 ml crème fraîche
    1 el grove mosterd
    zout en peper

  • Middelste springvorm

Bereiding

  • Pel de uien en snipper deze fijn. Pers de knoflook uit. Was en snij de champignons.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (3D hetelucht).
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
  • Voeg kerriepoeder toe en roer dit goed door.
  • Voeg de gehakt toe. Mix blikje tomatensaus er door.
  • Voeg de champignons toe en bak dit zo’n 10 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de zuurkool toe samen met peper en zout en bak dit zo’n 5 minuten mee.
  • Voor de vulling klop je 4 eieren en meng dit met zure room, 1 eetlepel mosterd en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de peterselie of bieslook.
  • Doe de taartdeeg in de springvorm. Deeg iets groter maken met deegrolller.
  • Doe het mengsel van ui, gehakt en champignons in de ovenschaal en opvergiet het met het eiermengsel (goed verdelen).
  • Bak de taart ongeveer 40 minuten op 200 graden. Laat de taart 10 minuten uitdampen voordat je deze aansnijdt.
  • Maak het sausje door 1 eetlepel grove mosterd te mengen met 200 ml crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper. Serveer het als sausje naast de zuurkooltaart samen met wat groente.