Details
Gerecht
Zuivel
Bereiding
60 min.
Kooktijd
50min.
Menu
Taarten en lekkernijen
Personen
10
Een kruidige worteltaart. De taart is extra lekker gemaakt met frosting, pistachenootjes en chocoladekrullen!
Ingrediënten
Voor de taart:
350 gram wortel
150 ml zonnebloemolie
120 gram donkere basterdsuiker
3 verse eieren
80 gram rozijnen
100 gram gedroogde pruimen
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
1/2 tl witte peper
1/2 tl kardemom
1/2 tl steranijs
14 gram bakpoeder
240 gram bloemVoor de frosting:
250 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
1 citroen
1 mandarijn of sinaasappelVoor de decoratie:
• pistachenootjes
• chocoladekrullen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Schil en rasp de wortel. Doe deze samen met de zonnebloemolie, basterdsuiker en verse eieren in een beslagkom. Meng alles met elkaar.
- Snijd de gedroogde pruimen fijn en meng deze samen met de rozijnen met het beslag.
- Voeg vervolgens de kaneel, nootmuskaat, witte peper, kardemom en steranijs toe bij de bloem.
- Meng dan de bloem (inclusief alle specerijen) door het geheel en klop 1 a 2 minuten op de hoogste stand. Voeg dan nog het bakpoeder toe.
- Vet een taartblik in en stort het beslag hier in. Bak de carrot cake op 150 graden, ongeveer 50 a 60 minuten.
- Keer na het bakken het blik om en laat de carrot cake afkoelen met het blik er bovenop.
- Meng de mascarpone met de poedersuiker en het citroensap.
- Rasp er wat schil van mandarijn of sinaasappel door. Blijf roeren tot het en beetje luchtig wordt. Smeer een dikke laag op de afgekoelde carrot cake.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de carrot cake. Beleg met de chocoladekrullen.