Wor­tel-ge­hakt­bal­le­tjes met rijst en sper­zie­bo­nen

Details

Gerecht

Gehakt

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

40 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

Ingrediënten

  • 350 g pandanrijst
    400 g kokosmelk
    150 ml water
    250 g winterpenen
    1 middelgrote ui
    500 g half-om-halfgehakt
    100 g Rendang kruidenmix (Toko Lien)
    4 el paneermeel
    1 middelgroot ei
    2 el arachideolie
    500 g koelverse hele sperziebonen

Bereiding

  • Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.
  • Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn. Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom. Vorm er met natte handen ca. 26 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.
  • Combinatietip:
    Lekker met gebakken uitjes en sambal batjak.

Nutrition Facts

4 servings per container


  • Amount Per ServingCalories790
  • % Daily Value *
  • Total Fat 40g 52%
    • Saturated Fat 23g 115%
  • Sodium 1160mg 51%
  • Total Carbohydrate 78g 29%
    • Dietary Fiber 6g 22%
    • Total Sugars 7g
  • Protein 27g 54%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.