Details
Gerecht
Taarten en lekkernijen
Bereiding
60 minuten
Kooktijd
35 minuten
Menu
Taart
Porties
12
Een prachtige worteltaart met heel veel worteltjes, frisse gember, kaneel en krenten.
Ingrediënten
Voor de worteltaart:
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g donkere basterdsuiker
250 g geraspte wortel
3 eieren
120 g gesmolten roomboter
50 g verse gember
½ tl nootmuskaat
½ tl kruidnagelpoeder
1 tl kaneel
• citroen rasp en een scheutje citroensap
1 handje krenten
Voor de topping:
150 g roomkaas
100 g ongezouten roomboter
150 g poedersuiker
Benodigheden:
• springvorm 24 cm doorsnede
• mixer
• rasp
Voor de winterse koffie:
1 kop koffie
1 tl donkere basterdsuiker
• wat geraspte gember
1 eetlepel roomkaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Dan smelt je de roomboter in een klein pannetje en vet je de bakvorm in met wat boter.
- Klop de eieren los in een ruime mengkom voeg de suiker eraan toe en meng dit tot een romige massa.
- Roer de gesmolten roomboter door het eiermengsel en zeef het meel en de kruiden erdoorheen.
- Hak de gember fijn en roer dit door het beslag heen, samen met de geraspte wortel en de schil en het sap van 1 citroen. Voeg een handje krenten toe.
- Schenk het beslag in een springvorm en bak de taart in 35 minuten af.
- Mix met een mixer de roomboter zacht en romig en voeg er vervolgens lepel voor lepel de roomkaas aan toe.
- Tot slot voeg je de poedersuiker aan het kaasmengsel toe.
- Haal de taart uit de oven en laat het even afkoelen voordat je de taart uit de springvorm haalt.
- Smeer de topping over de taart en natuurlijk kan je het versieren met zoete dingen of met wat citroenrasp, maar Sharon doet er alleen nog wat kaneel over en dan is de carrot cake klaar!