Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
60 minuten +
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Lekkere winterse kost. Hachee met rode kool en gekookte aardappelen.
Ingrediënten
HACHEE
1 kg riblappen
5 uien
50 g boter
2-3 el bloem
750 ml runderbouillon ( 1 pot van de kookfabriek)
50 ml azijn
4 blaadjes laurier
3 kruidnagels
2 el bruine suikerRODE KOOL
1 rode kool dun gesneden
1 ui
1 el boter
1 glas rode wijn
1 glas water
100 ml azijn
1-3 el bruine suiker (naar eigen smaak suiker toevoegen)
1 tl kaneel
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 plakjes ontbijtkoek
2 appels
1 kg kruimige aardappelen
1 snuifje zout en peper
Bereiding
- Snij de riblappen in blokken en meng het met de bloem. Bak dit kort aan in een scheut olie en haal het vlees uit de pan.
- Snij de uien en bak dit na het vlees aan in de pan met de boter. Laat de uien lekker stoven tot ze geel kleuren. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon erbij. Doe hier de azijn, laurier en de kruidnagel bij. Doe de deksel op de pan en laat het 2 à 3 uur stoven (stand 2 grote pit).
- Gekookt behoort rodekool tot de traditionele wintergroenten. Voor de rode kool snij je de ui en zet deze aan in een pan met de boter. Voeg de rode wijn, water, azijn, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen en laurier aan toe en breng aan de kook. Zodra het kookt voeg je de gesneden rode kool (schijf E/S2) toe en roer dit goed om. Laat het een half uur zachtjes pruttelen.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar met een beetje zout. Giet ze af en laat ze even droog stomen.
- Controleer de hachee na 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit. Doe er anders nog een beetje water bij. Als het vlees uit elkaar valt haal je de deksel van de pan en laat je het vocht een beetje verdampen. Maak de hachee af met de bruine suiker en met zout en peper.
- Als de rode kool een half uurtje geprutteld heeft voeg je de suiker, azijn en gesneden appels eraan toe. Roer dit goed door elkaar en laat het nog 20 min pruttelen. Doe als laatst de ontbijt koek erop en breng op smaak met zout en peper. Laat de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Als het kookvocht om de rode kool blijft zitten is het goed. Anders moet je het nog even verder inkoken.