Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Een lekkere frisse salade.
Ingrediënten
1 kleine knolselderij
1 eetlepel citroensap
1 zoetzure appel
50g walnoten
1dl mayonaise + biogardeaardappelen voor de puree
stukje vlees
Bereiding
- Snijd de knolselderij in dunne reepjes (julienne, schijf R/G4)). Leg deze een paar seconden in kokend water (blancheren) met 1 eetlepel citroensap. Spoel ze dan onder koud water af en laat ze uitlekken.
- Snijd de appel in dunne reepjes, breek de walnoten in grove stukken en houd er een paar achter voor de garnering. Meng alles door elkaar met mayonaise/biogarde tot een smeuïge salade.
Garneer de salade tenslotte met de achter-gehouden noten. - U kunt de salade opdienen met b.v. koude varkensfricandeau als lunch-gerecht, of als voorgerecht bij het avondmaal.