Details
Gerecht
Soep
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Lunch
Personen
4
Tomatensoep met basilicum.
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
750 g rijpe tomaten
2 tl paprikapoeder
15 g verse basilicum
750 ml groentebouillon van tablet
Peper en zout
Bereiding
- Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig.
- Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee.
- Voeg de paprikapoeder toe.
- Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
- Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering.
- Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
- Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.