Tartiflette met reblochon

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Servings

4

Een verrukkelijke ovenschotel met een lekkere kaas uit de Haute-Savoie.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
    1 blokje groenten Bouillon
    1 ui
    2 sjalotten
    4 el vloeibare margarine
    250 g gerookte spekblokjes
    1 rijpe reblochon kaas 500 g
    2 teentjes knoflook
    2 dl room
    2 dl witte wijn

  • gemengde salade met dressing

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm (schijf E/S4). Doe ze in een pan en voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook ze in 15 minuten net niet gaar. Giet ze af.
  • Verwarm de oven voor tot 175 °C. 3D.
  • Pel en snipper intussen de ui en de sjalotten en fruit ze in 2 eetlepels vloeibare margarine. Voeg de spekblokjes toe en laat alles 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrijk een (kleine glazen) ovenschotel in met 2 eetlepels vloeibare margarine. Verdeel de helft van de spekblokjes over de bodem en leg er de helft van de aardappelen op. Schik daarop de rest van de spekblokjes en vervolgens de rest van de aardappelen. Strooi we wat dille, tijm, peper en zout overheen.
  • Meng de room met de wijn en de geperste knoflook en verwarm op een laag vuur zodat het bouillonketeltje smelt. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de aardappelen en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een groene salade.
  • Verdeel de kaas in 2 dikke plakken zonder de korst te verwijderen en snipper de knoflook zeer fijn. Leg de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen.