Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Details

Gerecht

Taarten en Lekkernijen

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

40 minuten

Menu

Dessert

Altijd al eens een tarte tatin willen bakken? Voor de zoetekauwen is deze tarte tatin met peer en gezouten karamel hemel op aarde. 

Ingrediënten

  • 100 g bruine basterdsuiker
    100 g boter (in blokjes)
    1 tl zeezout
    1 tl kaneelpoeder
    4 peren (geschild, in kwarten)
    1  Tante Fanny verse Quiche- en Taartdeeg
    125 ml crème fraîche

  • Benodigdheden
    taartvorm (26 cm ø)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taartvorm in.
  • Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
  • Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
  • Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
  • Leg het deeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan. Maak klein gaatje in het midden zodat de warme lucht er uit kan.
  • Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  • Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
  • Serveer met een schep crème fraîche.

Nutrition Facts

6 servings per container


Calories680

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 44g 68%
    • Saturated Fat 27g 135%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 64g 22%
    • Protein 5g 10%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.