Details
Gerecht
Hollands
Bereiding
20 min.
Kooktijd
20 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Met groentechips voor een knapperige bite.
Ingrediënten
1,2 kg kruimige aardappelen
1 kg spruiten
200 ml half volle melk
200 g gerook te kipreepjes (duoschaal koelvers)
50 g boter
I el dijonmosterd
50 g groentechips (zak 100 g. AH Biologisch)
pureestamper
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min beetgaar.
- Verwarm de melk in een steelpan Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de spruiten en kipreepies erdoor.
- Voeg de melk, boter en mosterd toe. schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de groentechips.
Nutrition Facts
Serving Size2g
Calories545
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
25g
39%
- Saturated Fat 17g 85%
- Trans Fat 8g
- Sodium 17mg 1%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
69g
23%
- Dietary Fiber 15g 60%
- Protein 21g 42%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.