Details
Gerecht
Hollands
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.
Ingrediënten
500 g spruitjes
3 takjes verse tijm
50 g ongezouten roomboter
700 ml kippenbouillon van tablet
25 g tarwebloem
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
75 g gruyère
1 el Franse mosterdAardappelen en vlees
Roux maken
Bereiding
- Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken.
- Kook ondertussen de aardappelen en bak het vlees.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend met een garde de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gruyère. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus. - Combinatietip: Lekker met aardappelkroketjes en biefstuk.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories275
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
18g
28%
- Saturated Fat 11g 56%
- Sodium 840mg 35%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
14g
5%
- Protein 25g 50%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.