Spaghetti met gorgonzola en spinazie

Details

Gerecht

Italiaans

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.

Ingrediënten

  • 150 g gorgonzola
    300 g spaghetti
    600 g spinazie
    250 ml slagroom
    75 g walnoten
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    2 el olijfolie
    zwarte peper
    zout

Bereiding

  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 300 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.
  • Pel 1 ui en 2 teentjes knoflook en snij fijn. Hak 75 g walnoten grof en snij 150 g gorgonzola in kleine stukjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin 2 minuten aan. Voeg in delen dan ook 600 g spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg, wanneer alle spinazie geslonken is, 250 ml slagroom en de helft van de gorgonzola toe aan de spinazie. Roer door en zorg dat de gorgonzola goed door de saus smelt.
  • Voeg de spaghetti en de helft van de walnoten toe aan de pan, meng goed met de spinazie. Voeg de overige gorgonzola toe en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Serveer de spaghetti met de rest van de walnoten.
  • Tip: Voeg voor meer groenten gehalveerde kastanjechampignons toe bij stap 3. Besprenkel naar smaak met een kneepje citroen.

Waardering: 4 uit 5.