Details
Gerecht
Italiaans
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.
Ingrediënten
150 g gorgonzola
300 g spaghetti
600 g spinazie
250 ml slagroom
75 g walnoten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
zwarte peper
zout
Bereiding
- Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 300 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.
- Pel 1 ui en 2 teentjes knoflook en snij fijn. Hak 75 g walnoten grof en snij 150 g gorgonzola in kleine stukjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin 2 minuten aan. Voeg in delen dan ook 600 g spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg, wanneer alle spinazie geslonken is, 250 ml slagroom en de helft van de gorgonzola toe aan de spinazie. Roer door en zorg dat de gorgonzola goed door de saus smelt.
- Voeg de spaghetti en de helft van de walnoten toe aan de pan, meng goed met de spinazie. Voeg de overige gorgonzola toe en verwarm nog 1 minuut mee.
- Serveer de spaghetti met de rest van de walnoten.
- Tip: Voeg voor meer groenten gehalveerde kastanjechampignons toe bij stap 3. Besprenkel naar smaak met een kneepje citroen.