Soda bread met komijnekaas & pompoenpitten

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

10 minuten

Kooktijd

40minuten

Menu

Brood

Een traditionele Irish soda bread, erg makkelijk en het is heel snel klaar.

ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven naar 190 graden (3d hetelucht).
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, baking soda, zout) in een kom. Doe daarna de karnemelk erbij. Mix de droge en natte ingrediënten samen met een garde tot een beslag (niet te lang). Maak het niet nat, lekker plakkerig.
  • Snijd (of rasp) 300 gram belegen komijnekaas in kleine blokjes en meng deze door het deeg.
  • Leg het deeg als een mooie bol op een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp 50 gram belegen komijnekaas en strooi dat samen met 25 gram pompoenpitten over het brood voordat deze de oven in gaat.

    Snijdt een kruis in het brood van 1 cm diep.
  • Bak het brood in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het sodabrood ingepakt in een schone theedoek afkoelen om te voorkomen dat het te hard wordt. Eet het sodabrood lauwwarm of afgekoeld, maar het liefst wel op de dag dat het gebakken is.