Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Thaise klassieker met pinda’s. Lekker pittig en rijk van smaak.
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 pakje rode currypasta
3 el 100% pindakaas crunchy
400 ml kokosmelk
400 g sperziebonen
2 stuks zoete puntpaprika’s
350 g kipfiletblokjes
0,5 bosjes bosui
30 ml olijfolie
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin 350 g kipfiletblokjes rondom bruin.
- Halveer ondertussen 2 puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de rest in dunne reepjes.
- Voeg de puntpaprika en 400 g sperziebonen toe aan de pan met de kip en bak 3 minuten mee. Voeg 50 g rode currypasta toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg hierna 400 ml kokosmelk en 3 el pindakaas toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen. De curry is klaar als de boontjes gaar zin. Proef de curry en voeg naar wens meer currypasta toe.
- Snij ondertussen een half bosje bosui in dunne ringetjes. Serveer de curry met de rijst en garneer met de rijst en garneer met de bosui.
- Tip: Garneer de curry ook eens met een handje gehakte pinda’s en een partje limoen. Liever zonder vlees? Kies dan voor vegetarische kipstukjes. Ook lekker met een mildere currypasta.