Snelle panang curry met kip

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Thaise klassieker met pinda’s. Lekker pittig en rijk van smaak.

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
    1 pakje rode currypasta
    3 el 100% pindakaas crunchy
    400 ml kokosmelk
    400 g sperziebonen
    2 stuks zoete puntpaprika’s
    350 g kipfiletblokjes
    0,5 bosjes bosui
    30 ml olijfolie

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Breng een pan water aan de kook en kook hierin 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin 350 g kipfiletblokjes rondom bruin.
  • Halveer ondertussen 2 puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de rest in dunne reepjes.
  • Voeg de puntpaprika en 400 g sperziebonen toe aan de pan met de kip en bak 3 minuten mee. Voeg 50 g rode currypasta toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg hierna 400 ml kokosmelk en 3 el pindakaas toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen. De curry is klaar als de boontjes gaar zin. Proef de curry en voeg naar wens meer currypasta toe.
  • Snij ondertussen een half bosje bosui in dunne ringetjes. Serveer de curry met de rijst en garneer met de rijst en garneer met de bosui.
  • Tip: Garneer de curry ook eens met een handje gehakte pinda’s en een partje limoen. Liever zonder vlees? Kies dan voor vegetarische kipstukjes. Ook lekker met een mildere currypasta.