Details
Vlees
30 minuten
20 minuten
Hoofdgerecht
4
Een top recept voor de herfst met gehaktballetjes, aardappels, bonen, winterpeen en paprika in een romig sausje met rode peper. Gemakkelijk, snel en het past allemaal in één pan. Het ideale comfortfood dus, zónder een stapel afwas!
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
300 gr rundergehakt
1 tl korianderpoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gedroogde tijm
• zout en peper
Voor de groenten
300 gr aardappels (vastkokend)
1 winterpeen
1 rode ui
1 rode paprika
2 el tomatenpuree
100 ml rode wijn
100 gr kikkererwten
100 gr bruine bonen
100 gr witte bonen
100 gr kidneybonen
100 gr mais
3 takjes verse rozemarijn
2 bouillonblokjes
Voor de saus
250 ml kookroom
1 rode peper
Voor de topping
1 komkommer
1 bosje platte peterselie
• olie
Benodigdheden
1 ruime (koeken)pan met deksel
Bereiding
- Pak een kom en meng hierin het gehakt met het gemalen komijnzaad, korianderpoeder, de tijm en peper en zout naar smaak. Draai van dit gehaktmengsel balletjes van ongeveer 1-2 cm.
- Pak een ruime pan en verhit hierin een scheutje olie. Bak de balletjes rondom goudbruin.
- Ondertussen was je de winterpeen en de aardappels. Snijd de aardappels in zessen en de winterpeen in plakjes. Voeg alles toe aan de gehaktballetjes in de pan en schep goed om.
- Snijd de paprika en de ui in reepjes en voeg dit ook toe aan de pan. Laat even meebakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Na een paar minuten blus je het af met de rode wijn en een glas water.
- Voeg de rozemarijn, de bouillonblokjes, de mais en alle bonen toe aan de pan. Meng door elkaar en zet de deksel op de pan en laat ongeveer 5 min pruttelen.
- Snijd ondertussen de rode peper in ringen. Na de 5 min voeg je de peper en de kookroom toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Was de komkommer en snijd er met een dunschiller fijne slierten van. Hak de peterselie fijn en roer dit door de pan. Serveer met de komkommer. Eet smakelijk!