Salade Niçoise

Details

Gerecht

Salade

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en franse sperzieboontjes.

Ingrediënten

  • SALADE
    250 g aardappelen
    200 g sperziebonen
    4 eieren
    4 trostomaten
    1 blikje tonijn
    1 blikje anjovis
    75 g zwarte olijven

  • DRESSING
    olijfolie
    2 el citroensap
    1 tl mosterd
    2 teentjes knoflook
    4 el fijngekipte bieslook
    peper en zout

Bereiding

  • Kook de aardappelen in water met zout beetgaar.
  • Kook de (Franse) sperziebonen in water met zout beetgaar.
  • Kook 4 eieren hard.
  • Klop een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, bieslook, peper en zout.
  • Snij de tomaten, aardappelen en eiereren in parten.
  • Doe dit samen met de tonijn, anjovis en olijven door elkaar.
  • Bestrooi de salade met wat peper.