Details
Gerecht
Salade
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en franse sperzieboontjes.
Ingrediënten
SALADE
250 g aardappelen
200 g sperziebonen
4 eieren
4 trostomaten
1 blikje tonijn
1 blikje anjovis
75 g zwarte olijvenDRESSING
olijfolie
2 el citroensap
1 tl mosterd
2 teentjes knoflook
4 el fijngekipte bieslook
peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen in water met zout beetgaar.
- Kook de (Franse) sperziebonen in water met zout beetgaar.
- Kook 4 eieren hard.
- Klop een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, bieslook, peper en zout.
- Snij de tomaten, aardappelen en eiereren in parten.
- Doe dit samen met de tonijn, anjovis en olijven door elkaar.
- Bestrooi de salade met wat peper.