Roze rigatoni met biet en geitenkaas

Details

Gerecht

Pasta

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Een bijzonder prachtige pasta door de roze kleur.

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bieten
    75 g walnoten
    300 g rigatoni/pasta
    half bosje tijm
    125 g crème fraîche
    125 g geitenkaas
    1 teentje knoflook
    zwarte peper
    zout

Bereiding

  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 300 g rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar hou warm en bewaar 3 el kookvocht.
  • Snij ondertussen 500 g gekookte bieten in stukken en pel 1 teentje knoflook. Ris de blaadjes van een half bosje tijm. Hak 75 g walnoten grof en verkruimel 125 g geitenkaas.
  • Pureer met een staafmixer de bieten, knoflook, helft van de tijm, 125 g crème fraîche en een scheutje kookvocht tot een glad geheel. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de saus kort (het hoeft niet te koken) en meng de rigatoni door de warme saus.
  • Serveer de bietenpasta met de walnoten, geitenkaas en de rest van de tijm.
  • Tip: Voeg voor extra pit een snufje chilivlokken toe bij de blender in stap 3.

Waardering: 4 uit 5.