Roerbakbroccoli met biefstuk, pinda’s en zoete aardappelfriet

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 min.

Kooktijd

30min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Roerbak de broccoli met biefstukpuntjes, gezouten pinda’s, zoete aardappelfrietjes en een frisse yoghurt-munt dip. Binnen dertig minuten aan tafel!

Ingrediënten

  • Voor de roerbak
    300 g biefstuk
    500 g broccoli
    2 tenen knoflook
    1 rode ui
    1 el sesamzaadjes
    1 tl sesamolie
    1 el gembersiroop
    2 el sojasaus
    1 spaanse peper
    4 el gezouten pinda’s

  • Voor de frietjes
    Airfryerfrietjes van Aviko of
    Roseval aardappeltjes
    gerookte paprikapoeder
    kerriepoeder
    zeezout

  • Voor de yoghurt-munt dip
    5 el Griekse yoghurt
    4 blaadjes munt
    1 snuf zout

Bereiding

  • Warm de Airfryer alvast op.
  • Kook of blancheer (2-4 min.) de brocolli kort.
  • Hak de tenen knoflook en snijd de rode ui en Spaanse peper in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes en verhit een wok met de sesamolie en wok hierin de broccoliroosjes in ongeveer 4 min beetgaar.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in kleine stukjes en voeg deze toe aan de nog hete wok. Wok de biefstuk kort en blus het af met de sojasaus en gembersiroop. Voeg de knoflook, ui en Spaanse peper toe, roer om en doe de broccoli weer terug in de wok.
  • Bak ondertussen de frietjes in de Airfryer.
  • Maak ondertussen de yoghurt-munt dip. Snijd de munt fijn er roer dit door de yoghurt met een klein snufje zout.