Details
Gerecht
Salade
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
0 minuten
Menu
Bijgerecht
Personen
2
De meesten associëren rode kool met wintergerechten. Maar eigenlijk is rode kool bijna heel het jaar door, of toch alleszins van juli tot maart verkrijgbaar.
Ingrediënten
1/2 rode kool
3 el yoghurt
1 el mayonnaise
zout en peper
suiker
bieslook of peterselie
grote zure appel
optioneel:
50 g rozijnen
studentenhaver/walnoten
100 g uitgebakken spek
Bereiding
- Schaaf rode kool zo fijn mogelijk.
- Maak een saus van 3 eetlepels yoghurt, mayonaise, zout, peper, suiker en verschillende
tuinkruiden, zoals bieslook en peterselie. - Rasp een grote zure appel in de saus en schep de kool door de saus.
- Meng er desgewenst een handvol rozijnen, studentenhaver/walnoten of 100 gram uitgebakken en verkruimeld ontbijtspek door.
- De smaak komt goed tot zijn recht als de salade een paar uur in de koelkast heeft gestaan.