Rabarbertaart

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Dessert

Rabarbertaart van Job en Hermien.

ingrediënten voor 25cm doorsnee

  • 700 g rabarber in stukjes van 1 cm
    Eventueel doosje aardbeien (350 g)
    150 g zachte roomboter
    350 g suiker
    300 g bloem
    2 tl bakpoeder (pakje 7 gr)
    zout
    3 eieren, losgeklopt
    1/2 citroen, de schil geraspt, sap gezeefd
    4 el melk
    1 tl gemalen kaneel
    1 tl gemalen of verse gember (2cm)
    1 tl gemalen piment
    poedersuiker

Bereiding

  • Roer de boter met 150 g van de suiker schuimig.
  • Doe de bloem, bakpoeder en snuifje zout bij elkaar en roer dit door de boter en meng vervolgens langzaam de losgeklopte eieren er door.
  • Klop de citroenrasp en het sap erdoor en tenslotte de melk.
  • Doe het mengsel in de beboterde springvorm.
  • Snijdt de rabarber in stukjes van 1 à 2 cm en de aarbeien in parten.
  • Meng de rabarber, aarbeien met de kaneel, gember, piment en het restant van de suiker en smeer dit mengsel uit over de bovenkant van het deeg.
  • Bak de taart 40 tot 45 minuten op 190 graden (3d hete lucht) in voorverwarmde oven tot de rabarber zacht geworden is en de taart van de kant van de vorm loslaat.
  • Laat de taart in de vorm afkoelen. Verwijder de rand van de vorm en bestuif de bovenkant met poedersuiker.