Broccolistamppot met noten geitenkaas

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van kaas.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
    900 g broccoli roosjes
    1 bosje salade-ui
    200 g geitenkaas naturel 45+
    80 g saladenotenmix/pecannoten
    1 el gedroogde dragon
    120 g zongedroogde tomaten in pot

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de laatste 4 min. de broccoli roosjes mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Houdt de broccoli even apart. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes, de tomaat in stukjes en verkruimel de geitenkaas (bewaar wat voor de garnering).
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak ze grof.
  • Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. om. Voeg kookvocht toe als de stamppot te droog is.
    Meng als laatste de broccoli roosjes er door.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Waardering: 3 uit 5.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories550

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 26g 40%
    • Saturated Fat 9g 45%
  • Sodium 480mg 20%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 49g 17%
    • Dietary Fiber 13g 52%
  • Protein 21g 42%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.