Details
Gerecht
Indisch
Bereiding
30 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een heerlijke pompoenrendang is afgetopt met rijst en sambalboontjes. Een culinair hoogtepuntje die zo op tafel staat.
Ingrediënten
300 g basmatirijst (zak à 1 kg)
1 tl kurkuma
2 laurierblaadjes
1 flespompoen
1 ui
2 el milde olijfolie
95 g boemboe rendang (bakje)
400 ml kokosmelk (blik)
400 g gebroken sperziebonen (zak)
1 el Sambal Manis
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met kurkuma en laurierblaadjes. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.
- Snijd intussen de flespompoen in kwarten. Schep er met een lepel de zaadlijsten uit en schil de kwarten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Snipper de ui.
- Verhit in een braadpan de olie en bak de ui en pompoen 4 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 15 min. stoven tot de pompoen gaar is.
- Kook de sperziebonen in 7-8 min. beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng er de sambal door.
- Serveer de pompoenrendang met de rijst en sambalboontjes.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories634
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
28g
44%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
80g
27%
- Protein 11g 22%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.