Details
Gerecht
India's
Bereiding
60 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Plaatpizza, extra lekker met verschillende toppings. Zoals champignons en ham of mozzarella en zalm.
Ingrediënten
Voor het deeg
320 g bloem
6 g zout
7 g gedroogde gist
230 ml lauwwarm water
3 el olijfolie
• suikerVoor de saus
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 blik (125ml) tomatenblokjes
125 ml passata
1/2 citroen
1/2 el suiker
2 blaadjes laurier
1/2 tl gedroogde tijm
• zout en peperSuggesties voor toppings
• Champignons, ham en geraspte kaas
• Mozzarella, champignons, paprika, geraspte kaas, olijven. Rucola als pizza klaar is.
• Gerookte zalm, spinazie, mozzarella en rode ui
• Rode ui, basilicum en geraspte kaas
• Salami, ui, champignons
Bereiding
- Doe de bloem in de kan, leg het zout aan de rand en los het gist op in het lauwwarme water. Giet het gist in het midden van de bloem en voeg meteen de olijfolie en een beetje suiker toe. Kneed het deeg totdat het soepel en glad is, met de machine ongeveer 8 minuten.
- Maak éen bol (Ramon maakt er 2) van het deeg en wrijf de buitenkant van het deeg met olijfolie in, zodat het niet kan uitdrogen. Leg het op een plaat en dek deze af met een theedoek. Zet het deeg op een lauwwarme plek en laat het 1 uur rijzen.
- Ga verder met het maken van de tomatensaus. Snijd de ui en knoflook en fruit het in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Knijp de citroen uit. Voeg de suiker, laurier en tijm toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus 20 minuten zachtjes op staan.
- Ondertussen kun je de toppings voorbereiden. Bijvoorbeeld het snijden van de groenten en de mozzarella. Wil je champignons op de pizza? Kook ze dan kort voor zodat ze niet uitdrogen. aan zodat de smaken los komen.
- Haal de laurier uit de saus en maak de saus glad met een staafmixer. Als de saus nog te dun is, laat je deze nog even verder koken tot hij de juiste dikte heeft. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen voordat je ‘m gebruikt.
- Leg bakpapier in bakblik. Leg voorzichtig het deeg erop en duw en trek het uit tot het niet meer verder wil. Laat het deeg even 10 minuten rusten en doe het dan opnieuw, zodat het deeg tot in de hoeken komt.
- Giet de tomatensaus op het deeg. Daarna beleg je de pizza met alles wat je lekker vindt. Dit is toch het leukste van zelf pizza maken! Laat de pizza nog 30 minuten rijzen.
- Zet de plaat in het midden van de oven en bak de plaatpizza af in een oven op 230 tot 250 graden voor ongeveer 18 minuten.
- Haal de pizza uit de oven en laat deze ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in kleine stukjes snijdt.