Details
Vlees
120 min.
90 min.
Hoofdgerecht
4
Een pittige Hongaarse goulash met gegrild Turks brood, frisse yoghurt dip en een salade van rode kool.
Ingrediënten
Voor de Goulash
600 gr runderlappen (goed doorregen)
100 gr spekblokjes
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 tomaten
1 el komijn
1 el paprikapoeder
1,5 el gerookte paprikapoeder
4 paprika’s in lange repen gesneden
750 ml runderbouillon
2 blaadjes laurier
2 el tijm
1 tl karwijzaad (optioneel)
3 aardappelenVoor het Turks brood
1 turks brood
• olijfolie
• peperVoor de yoghurt dip
200 ml griekse yoghurt
2 el tahin
10 blaadjes munt
• rasp van 1 citroen
• zout en peperVoor de salade van rode kool
200 gr gesneden rode kool
50 ml rode wijnazijn
50 gr bruine suiker
• olijfolie
• zout en peper
• handje fijngehakte amandelen
Bereiding
- Snijd de uien en knoflook en bak ze aan met de spekblokjes. Snijd het vlees en bak het aan (even in aparte koekenpan). Voeg de specerijen toe en daarna de bloem.
- Voeg daarna de tomaten toe en bak alles goed aan. Doe vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes erbij. Laat dit minimaal 90 minuten koken. Als het kan langer.
- Als het vlees zacht geworden is, snijd je de tomaat, paprika en aardappels fijn. Voeg alles toe en kook het dan tot de aardappels gaar zijn. Breng het goed op smaak met zout en peper.
- Snijd het brood door en smeer er olijfolie op. Strooi er dan wat peper op. Gril het brood boven het vuur.
- Voor de yoghurt dip meng je de yoghurt met de tahin. Snijd de munt fijn en voeg het aan de yoghurt toe met wat rasp en sap van de limoen. Maak af met zout en peper.
- Voor de salade van rode kool meng je de rode kool met de azijn, suiker, olijfolie en zout en peper. Knijp er goed in en laat het even 10 minuten marineren.
- Giet het sap af en leg de salade in een kom. Hak de amandelen en strooi ze over de salade.