Details
Kip
45 minuten
20 minuten
Hoofdgerecht
4
Het heeft een heerlijke bijzondere smaak, en hier gaat hij ook zeker weer vaker op tafel komen.
Ingrediënten
PILAF MET KIP
2 kleine uien
500 gr kipfilet
20 gr boter
400 gr basmatirijst
1/2 tl gemalen piment
versgemalen peper
1 laurierblad
1 kippenbouillontablet
30 rozijnen of krenten
1 pot (kip)gevogeltefond (380ml)
60 gr pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
zout
4 takjes peterselie
4 takjes dilleTZATZIKI
1 teen knoflook
1/2 komkommer (iets meer)
3 dl biogarde
1 el olijfolie
3 tl witte-wijn azijn
zout, peper
1/2 tl suiker
3 takjes dilleIJSBERGSLA
Bereiding
- Uien pellen en snipperen. Kipfilet in stukjes snijden.
- In hapjespan: Uien ca. 3 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Rijst toevoegen en 5 minuten al roerend meebakken. Piment, peper, laurier, boillontables en rozijnen er door roeren. Gevogeltefond en 1/4 liter water erbij gieten en rijst al roerend aan de kook brengen. Rijst afdekken en ca. 30 minuten gaar en bijna droog koken.
- In koekenpan de rest van de boter verhitten en pijnboompitten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen.
- In koekenpan olijfolie verhitten en kip rondom lichtbruin en gaar bakken. Bestrooien met peper en zout.
- Pilafrijst afdekken en 5 minuten laten staan. Peterselie en dille fijn snijden.
- Uitgelekte kip en pijnboompitten door rijst roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verse kruiden erover strooien.
- Tzatziki. Knoflook persen. Komkommer schillen en zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Yoghurt, Komkommer, olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met peper, zout en suiker. Dille erboven op doen.
Nutrition Facts
2 servings per container
Calories595
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
24g
37%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
67g
23%
- Protein 27g 54%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.