Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
25 min.
Kooktijd
20 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Het voorjaar op je bordje!
Ingrediënten
– ca. 650 g witte asperges
– zout 20 g
– geroosterde achterham
– 100 g Parmezaanse kaas (stukje)
– 400 g penne rigate of pasta
– 20 g roomboter / olie
– 1 flesje kookroom (250 ml)
– (versgemalen) zwarte peper
Bereiding
- Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Asperges elk in drieën snijden; kopjes apart houden. In pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 à 6 minuten net gaar koken;
kopjes na ca. 1 minuut toevoegen en meekoken. - Intussen ham in reepjes snijden. Met kaasschaaf kaas in dunne flinters schaven. Asperges afgieten en goed laten uitlekken. In pan met ruim water en zout penne beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Intussen in ruime pan boter smelten. Stukjes ham ca. 1 minuut zachtjes bakken. Asperges voorzichtig erdoor scheppen en ca. 1 minuut mee warmen.
Slagroom en crème fraîche erdoor roeren en saus ca. 30 seconden goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en door saus scheppen. Garneren met kaas. Direct serveren.
Nutrition Facts
Calories780
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
37g
57%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Protein 34g 68%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.