Details
Gerecht
Hoofdgerecht
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Verse pasta, cherrytomaatjes uit de oven en gebakken knoflook. Lekker!
Ingrediënten
VOOR DE PASTASAUS
300 g biologische kippen(dijen)
300 g verse pasta naar keuze
250 g gemengde champignons
2 dl kookroom
4 tenen knoflook
1 grote bosui
1 bosje platte peterselie
1 bouillonblokje
1 scheutje witte wijn
100 g Parmezaanse kaasVOOR DE TOMAATJES
200 g cherrytomaten
1 tl oregano
• grove zwarte peper
• koolzaadolie
OVERIGE TOPPINGS
50 g rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de cherrytomaatjes met een scherp mes een beetje in en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de tomaten met olie, peper, zout en wat oregano en bak ze 10 min af in de voorverwarmde oven.
- Hak de tenen knoflook fijn en snij de kippendijen in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak eerst de knoflook en daarna de kip goudbruin. Voeg de champignons toe en bak deze ook goudbruin. Blus af met de witte wijn en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer het goed door en als de witte wijn verdampt is, voeg je de kookroom toe. Breng het aan de kook en rasp als laatste de Parmezaanse kaas erdoor (bewaar wat kaas voor de garnering). Voeg de peterselie en de gesneden bosui toe.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar. Even uit laten lekken in vergiet.
- Leg eerst de pasta op het bord. Daarna de saus, tomaten, gefrituurde knoflook, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes rucola.