Pasta met garnalen, harissa en basilicum

Details

Gerecht

Pasta

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

Makkelijk en snel recept.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
    2 teentjes knoflook (dunne plakjes)
    400 g gepelde tomaten (blik/pakje)
    1 el harissa
    250 g orecchiette
    zout
    300 g grote wok garnalen (rauw, gepeld)
    1 el boter
    basilicumblaadjes (grof gehakt)
    yoghurt

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in de wok en fruit de knoflook 2-3 minuten.
  • Voeg de tomaten en de harissa toe, leg een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen tot de saus wat ingedikt is.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
    Houd een kopje kookwater achter en giet de paste af.
  • Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Voeg de garnalen toe aan de saus en kook 2-3 minuten verder tot ze roze kleuren.
  • Roer de boter en basilicum er doorheen.
    Meng de pasta door de saus en voeg naar behoefte kookwater toe tot dat het geheel lekker smeuïg wordt.
  • Serveer in diepe borden met een schepje yoghurt en wat blaadjes basilicum.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories365

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 6g 10%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 58g 20%
      • Protein 18g 36%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.