Noe­delsoep met kip

Details

Gerecht

Kip

Bereiding

30 minuten +

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.

Ingrediënten

  • 300 g kipfilets
    3 el boemboe rendang
    ½ el olijfolie mild
    10 cm verse gemberwortel
    1 liter water
    2 kippenbouillontabletten
    400 ml kokosmelk light
    200 g volkorennoedels
    160 g babymaiskolfjes
    320 g roerbakgroente (naar keuze)
    1 el rodewijnazijn

Bereiding

  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur.

    Snijd elke kipfilet in drie lange repen (of meerder kleine stukjes) en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper.

    Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin.

    Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten.

    Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
  • Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook.

    Voeg de kokosmelk en noedels toe.

    Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken.

    Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen.

    Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken.

    Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories456

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 10.5g 17%
    • Saturated Fat 6g 30%
  • Sodium 600mg 25%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 55.3g 19%
    • Dietary Fiber 51g 204%
    • Sugars 9.2g
  • Protein 33.6g 68%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.