Mexicaanse vleestomaat

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

50 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Vlees

Porties

4

Een heerlijk gerecht uit Griekenland met frisse tzatziki.

Ingrediënten

  • 1 pot veldertjes jonge kapuciners, (nettogewicht ca. 340 g, Hak),
    4 vleestomaten,
    ½ eetlepel boter of margarine,
    100 g half-om-half gehakt,
    1 teentje knoflook,
    5 theelepels Chili Con Carne mix (zakje, Silvo),
    2 eetlepels rozijnen,
    1 dl super hot ketchup (Heinz),
    1 sjalotje,
    75 g Cheddar kaas (stukje),
    1 zakje Tortilla chips naturel (75 g, Casa Fiesta),
    1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten,

    Benodigdheden
    platte ovenschaal of bakblik
    inhoud ca. 1 liter

Waardering: 5 uit 5.

Bereiding

  • Voorbereiden: In zeef veldertjes laten uitlekken. Tomaten wassen en halveren. Met theelepeltje vocht en pitjes voorzichtig verwijderen.
  • Schaal invetten. In kleine braadpan boter verhitten. Gehakt toevoegen en met vork in ca. 5 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Krui-denmix toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Veldertjes, rozijnen en ketchup door gehakt scheppen. Pan van vuur nemen.
  • Tomaten vullen met bonenmengsel. Wat over is er om heen scheppen. Tomaten in schaal zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. Doe dit over de tomaten heen.
  • Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten in ca. 15 minuten in midden gaar laten worden.
  • Op vier borden elk 2 gevulde tomaten zetten. Doe de Tortilla chips eromheen rangschikken.

Nutrition Facts

Serving Size4g


Calories345

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 18g 28%
    • Trans Fat 31g
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Protein 15g 30%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.