Macaroni met Bolognesesaus en geraspte kaas

Details

Gerecht

Gehakt

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Macaroni met italiaanse pastesaus

Ingrediƫnten

  • BOLOGNESESAUS
    250 g ontbijtspek
    100g champignons
    1 kleine ui
    1 teentje knoflook
    150 g biologische Wortels
    0.5 st biologische Bleekselderij
    1 st biologische Prei
    1 el olijfolie
    500 g gehakt (runder of half om half)
    1 pak of blik gezeefde tomaten (400 g)
    1 vleesbouillontablet
    1 tl gemengde italiaanse kruiden
    zout en peper
    mespunt suiker (desgewenst)

    MACARONI of TAGLIATELLE
    250g (= 2 pers.)

    DIVERSEN
    Geraspte kaas
    Basilicum
    Rucola

Bereiding

  • Bak eerste spekjes en leg deze dan apart. Bak vervolgens in het gehakt van de spekjes in de hapjespan.
  • Doe de gesneden worteltjes, champignons, de ui, selderij, prei en knoflook erbij. Schep het goed keer om.
  • Roer er de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillontablet en de kruiden er door en laat ca. 4 min. doorkoken.
  • Roer nogmaals goed en laat op een lage stand 10 minuten zachtjes koken
  • Breng de saus op smaak met wat zout en peper en desgewenst een mespuntje suiker.
  • Kook ondertussen de macaroni in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
  • Doe de saus over de macaroni met gersapte kaas, rucola en basilicum.

Nutrition Facts

4 servings per container


  • Amount Per ServingCalories635
  • % Daily Value *
  • Total Fat 22g 29%
    • Saturated Fat 9g 45%
  • Sodium 2mg 1%
  • Total Carbohydrate 83g 31%
    • Dietary Fiber 16g 58%
    • Total Sugars 17g
  • Protein 24g 48%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.