Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
50 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Wat zit er verstopt onder de knapperige korst? Spinazie en nog veel meer.
Ingrediënten
boter (klein stukje)
400 g macaroni
zout en peper
1 bos lente-uitjes (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
400 g spinazie (grof gehakt)
3 eieren
150 ml slagroom
250 ml melk
180 g parmesan Reggiano (geraspt)
125 g cheddar 48+ (geraspt)
150 g gruyère 48+ (geraspt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Wikkel de bodem van de vorm meerdere malen in de aluminiumfolie om lekken te voorkomen.
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout net niet helemaal gaar, omdat de paste nog verder zal garen in de oven. Giet de pasta af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak er de lente-ui in 6-7 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak ca 2. minuten verder. Voeg de spinazie in de delen toe en laat hem slinken.
- Klop de eieren met slagroom en de melk in een grote kom. Roer de helft van de parmezaanse kaas, alle andere kazen (rasp SG2) en een flinke snuif zout en peper er doorheen. Roer de macaroni en spinaziemengsel er doorheen.
- Verdeel het mengsel over de springvorm met de rest van de parmezaan (Parmezaanse schijf). Zet de vorm op een bakplaat en bak 30-40 minuten in de oven tot het geheel stevig wordt en de buitenkant goudbruin begint te kleuren. Laat circa 20 minuten afkoelen in de vorm, losjes afgedekt me aluminiumfolie.
- Snijd in punten en server
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories526
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
27g
42%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
41g
14%
- Protein 28g 57%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.