Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Servings
4
Gemakkelijk te maken in een grote portie. Enjoy your meal!
Ingrediënten
flinke klont roomboter
400 gram kastanjechampignons, in schijfjes
4 teentjes knoflook, geperst
1 ui, stukjes
1 eetl. tijmblaadjes
1 eetl. scherpe mosterd
ca. 1 flesje bier
500 gram korte pasta (macaroni/penne)
750 ml melk
3 eetl. bloem
150 gram geraspte belegen kaas
fijngehakte bladpeterselie, voor het serveren
Bereiding
- Smelt de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons er mooi bruin in. Voeg knoflook, ui , tijm, en een lik mosterd toe en breng de boel op smaak met peper.
- Bak alles al omscheppend 1 minuut uit. Giet het bier erbij, verhoog het vuur en laat een beetje inkoken. Voeg de pasta toe, giet de melk erbij. Roer twee eetlepels melk door de bloem en roer dat er ook door. Kook de pasta onder af en toe roeren zo’n 12 minuten tot ze bijna gaar is, is hij te droog, voeg er dan extra vocht (bier, melk of water) toe.
- Roer de helft van de kaas door de pasta in de pan.
Doe het in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. - Schuif de pan onder de grill en wacht 5-6 minuten tot de bovenkant goudbruin en gegratineerd is zijn. Bestrooi voor het serveren met peterselie.