Mac and cheese met frisse koolsla

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

0 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Servings

4

Gemakkelijk te maken in een grote portie voor het hele gezin en lekker fris door de koolsalade. Enjoy your meal! 

Ingrediënten

  • VOOR DE MAC AND CHEESE
    400 g macaroni
    200 g cheddar kaas
    100 g geraspte kaas naar smaak (bijvoorbeeld sambalkaas)
    3 el bloem
    6 dl volle mellk
    100 g roomboter
    3 el paneermeel
    1 rode ui
    2 tenen knoflook
    2 tl fijne mosterd

    VOOR DE KOOLSALADE
    1 spitskool
    1 winterpeen
    1 rode ui
    6 el mayonaise
    1 bosje platte peterselie
    2 el azijn
    1 el suiker
    • peper
    • zout

    BENODIGDHEDEN
    • keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar, ongeveer 3 minuten. Snijd een klontje boter af en smelt deze in de pan. Roer de bloem erdoor tot een stevig papje. Schenk de melk erbij en roer het met een garde door. Giet de macaroni af en spoel af onder koud water. Rasp de twee kazen, indien deze nog niet geraspt zijn. Roer de kaas door de melk, deze wordt snel opgenomen.
  • Snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Meng het melk-kaasmengsel, de gesneden ui, de knoflook en de mosterd door de macaroni. Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter en schep het macaronimengsel erin. Strijk het geheel glad en strooi wat paneermeel over de bovenkant. Als je nog wat boter, kun je kleine klontjes over de bovenkant van de ovenschaal verdelen. Bak de mac and cheese in 20 min af in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de spitskool en schil de wortel. Rasp de spitskool en wortel in de keukenmachine fijn. Hak de peterselie en snipper het uitje. Meng alles door elkaar en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Laat de salade even staan. Maak de dressing van de salade met de mayonaise, suiker en azijn. Roer dit los. Voeg de wortel, peterselie, ui en de koolsla bij de mayonaise dressing en zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.
  • Dien de koolsalade eventueel op met een takje peterselie. Deze salade is nog lekkerder als je het een dagje laat staan. Haal de mac and cheese uit de oven. Maak je eigen soda door limonadesiroop aan te vullen met koolzuurhoudend water.