Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
60 minuten
Kooktijd
55 minuten
Menu
Salade
Servings
4
Een geitenkaas salade bomvol appel, walnoten, rode bietjes, een smeuïge avocadocrème en lekkere toppings.
Ingrediënten
VOOR DE AVOCADOCRÈME
2 avocado’s
1 citroen
1 teen knoflook
4 druppels tabasco
• zout
• peper
VOOR DE BIETENSALADE
4 gekookte rode bieten
1 zure appel
1 rode ui
50 g walnoten
30 ml aceto balsamico
100 ml olijfolie
1 tl mosterd
• zout
• peper
BENODIGDHEDEN
• kom
• snijplank
VOOR DE GEITENKAASROLLETJES
200 g geitenkaas
75 g pistachenootjes zonder dop
50 g gedroogde cranberry’s / rozijnen
VOOR DE DECORATIE
1 appel
• tuinkers
Bereiding
- Bietjes van te voren koken. 55 minuten.
- Haal de avocado uit de schil. Voeg wat citroensap toe. Doe wat zout op de knoflook en pureer de knoflook. Voeg de tabasco toe. Je kunt eventueel nog peper toevoegen op smaak. Prak alles met een vork of met staafmixer.
- Snijd de rode ui, appel en de rode biet brunoise, in kleine blokjes. Hak de walnoten en roer alles door elkaar. Voeg de balsamico, olijfolie, mosterd en een klein beetje peper en zout toe. Roer dit goed door.
- Maak een rolletje van de geitenkaas. Hak de pistache en de cranberry’s. Rol de kaas door de pistache en snijd plakjes van 2 cm dik.
- Voor de appelrolletjes snijd je de appel in dunne plakjes. Voeg hier wat citroensap aan toe. Rol de plakjes op. Serveer de salade met wat avocado crème op het bord. Schep hier de bietensalade op. Werk het geheel af met de geitenkaas en de appelrolletjes. Leg hier nog een paar plakjes tuinkers bovenop.