Details
Vegetarisch
60 minuten
30 minuten
Hoofdgerecht
4
Koreaanse groentenpannenkoeken gevuld met wortel, rode peper, taugé en oesterzwammen. Makkelijk om te maken en krokanter dan normale pannenkoeken. De licht pittige saus en salade van verse kruiden maken het compleet. Smullen!
Ingrediënten
Voor het beslag (4 stuks)
100 g bloem
30 g rijstemeel
15 g maïzena
1 tl bakpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl witte bastardsuiker
• kurkuma
• zout en peper
220 ml ijskoud water
Voor de vulling
1 wortel
1 prei
1 bos bosui
100 g taugé
1 rode ui
100 g oesterzwammen
1/2 bos bieslook
1 el sesamolie
1 el sesamzaad
Voor de dipsaus
100 ml sojasaus
1/2 limoen
2 el honing
1 rode peper
1/2 teen knoflook
Voor de salade
1/2 bosje koriander
1/2 bosje bieslook
1/2 bosje platte peterselie
10 blaadjes munt
1 rode ui
1/2 limoen
1 el sesamolie
1 tl zwart sesamzaad
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar tot het glad is.
- Voor de vulling: snijd alle groenten in dunne slierten. Bak de oesterzwammen even kort aan in een hete pan met een scheutje sesamolie. Breng ze op smaak met zout en peper.
- Meng de groenten in een kom en voeg wat van het beslag toe. Het beslag moet net aan de groenten plakken en er niet vanaf lopen.
- Verwarm een koekenpan met een dikke bodem en voeg een scheut olie toe. Maak nu drie hoopjes met het groentenbeslag mengsel en druk ze iets plat. Bak de Buchimgae in ongeveer drie minuten bruin aan de ene kant en draai ze dan om, om ze daar ook bruin te bakken. Bak zo het beslag op.
- Voor de dipsaus: snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Meng de sojasaus met de honing en het sap van een halve limoen. Voeg de peper en knoflook toe en meng het door elkaar. Laat het 10 minuten staan, voordat je het gaat eten.
- Voor de salade: pluk de kruiden en snijd de rode ui super dun. Meng ze met elkaar. Voeg de sesamolie, het limoensap en sesamzaad toe. Serveer de salade naast de Buchimgae en de dipsaus.