Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
60+ minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Boeuf bourguignon met aardappelmousseline. Een echte klassieker!
Ingrediënten
BOEUF BOURGUIGNON
600 g riblappen
1 el boter
2 uien
2 tenen knoflook
250 g gerookte spekblokjes
1,5 glas rode wijn
100 ml azijn
2 wortels
200 g mini champignon
3 blaadjes laurier
4 vastkokende aardappels
2 el tomatenpuree
2 kruidnagels
1 potje zilveruien
1/2 bos tijm
1/2 bos peterselie
• klein beetje aardappelzetmeel
• zout en peperAARDAPPELMOUSSELINE
600 g kruimige aardappels
2 el boter
100 ml crème fraîche
100 ml melk
1 mespunt nootmuskaat
Bereiding
- Snij het vlees in stukken en bak die in een grote stoofpan met een flinke klont boter.
- Snij de ui en knoflook grof. Doe ze in een grote stoofpan samen met de spekblokjes en bak alles even aan.
- Doe daar de rode wijn, azijn, tomatenpuree, laurier, tijm en kruidnagel bij en laat dit 60 minuten zachtjes stoven.
- Snij ondertussen de wortel in blokjes, maak de champignons schoon en schil de aardappels. Voeg de dit allemaal aan de pan toe en laat nog 30 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan.
- Haal de deksel van de pan, giet de zilveruien af en voeg dit toe. Als het vlees gaar is breng je het op smaak. Hak de peterselie fijn en doe dit bij het vlees. Als de boeuf bourguignon iets te waterig is kan je het wat binden met een beetje aardappelzetmeel.
- Voor de mousseline schil en kook je de aardappels. Stoom ze droog en stamp ze. Voeg de boter, crème fraîche, nootmuskaat en de melk toe. Roer tot een gladde massa. Als er nog klontjes doorheen zitten kan je het nog door een zeef halen.
- Neem een diep bord. Begin met een laag aardappelmousseline en leg daarop een grote lepel boeuf bourguignon.